Канадският премиер Джъстин Трюдо предприе безпрецедентна стъпка, като се позова на

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо предприе безпрецедентна стъпка, като се позова на
Коментари Харесай

Трюдо се закани да замрази сметките на протестиращите в Канада

Канадският министър председател Джъстин Трюдо предприе безпрецедентна стъпка, като се базира на Закона за изключителните обстановки, с цел да постави завършек на митингите против наложителната имунизация, тъй че да не се стигне до намесата на военни. Без да е належащо правосъдно предписание, банките ще могат да замразяват персонални сметки на всеки, обвързван с " Конвоя на свободата ", съобщи Би Би Си.

Това, което стартира като митинг против новото предписание, съгласно което всички водачи на камиони би трябвало да бъдат имунизирани, с цел да преминат границата сред Съединени американски щати и Канада, се превърна в акция против всички коронавирус ограничавания и против държавното управление на Трюдо. Хиляди стачкуващи към момента отхвърлят да отблокират столицата на Канада Отава. В неделя правоприлагащите органи разчистиха протестиращите на моста " Амбасадър ", който е най-важната точка за търговията сред Канада и Съединени американски щати.

" Става дума за опазване на сигурността на канадците и защита на работните места на хората ", сподели Трюдо на конференция в понеделник. Той сподели, че полицията ще има разширени правомощия за арестуване или глобяване на протестиращите и за отбрана на сериозната инфраструктура.Трюдо заяви пред кореспонденти, че може да се стигне до запориране на банковите сметки на протестиращите, само че посочи, че законодателството ще се ползва краткотрайно и по доста характерен метод. Застраховката на транспортните средства на всеки, участващ в демонстрациите, също може да бъде спряна. Правилата за финансиране на тероризма също ще бъдат разширени, с цел да обзет криптовалутите и платформите за дарения. Според последи данни са направени 93 000 дарения за водачите на камиони на обща стойност 8,4 милиона $ през платформата GiveSendGo.

Законът за изключителните обстановки може да се употребява единствено в " незабавна и сериозна обстановка ", която " съществено заплашва живота, здравето или сигурността на канадците ". Засега " Конвоят на свободата "  не отговаря на условията.
Лидерът на митингите в Отава Тамара Лич отхвърли хода на Трюдо, казвайки пред AP News: " Няма закани, които да ни изплашен. Няма да се предадем ". Премиерът на Квебек Франсоа Лего сподели, че позоваването на Закона за изключителните обстановки може да направи обстановката още по-напрегната.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР